Categorii
VREAU SĂ DEVIN INDEPENDENT

Tabăra ”Vreau să devin independent” la final – CONCLUZII

La finalul taberei Vreau să devin independent, putem trage câteva concluzii:

  1. A fost o tabără cu 32 de participanți – copii cu dizabilități din cadrul Școlii speciale 14 – Tulcea, voluntari de la Liceul de Arte – Tulcea, profesori și specialiști și datorită donațiilor primite am avut un program foarte bun și am putut cumpăra și materialele necesare: tricouri, șepci, mănuși de protecție, vopsele, pensule, ecusoane, hârtie, lipici, etc.
  2. Am desfășurat 20 de activități cu ajutorul voluntarilor și dacă la început copiii cu dizabilități spuneau la fiecare activitate: Eu nu pot face…, la interviurile de la sfârșit i-am auzit spunând: Eu am cusut un nasture, Eu am cusut un ciorap, Eu am făcut tort, Eu am gătit, Eu am tras cu arcul, Eu am pictat tricoul meu, Eu am pescuit, Eu am pornit calculatorul etc. În această tabără copiii au descoperit că și ei pot face ceva cu mâinile lor, dacă cei din jurul lor le-ar acorda încredere și ar avea au un pic de răbdare cu ei.
  3. La sfârșit am putut să-i premiem, au plecat întrebând când pot veni din nou. Pentru noi despărțirea nu a fost așa de simplă, pentru că ne dorim să facem mai mult pentru ei, mai ales ca unii se apropie de 20 de ani.
  4. Mulțumim tuturor celor care au donat, mulțumim lui Dumnezeu că ne-a păzit pe bărci, la pescuit, la jocuri, pe parcul de frânghii sau la celelalte activități.
  5. Un lucru de menționat: 7 voluntari adolescenți, care au fost solicitați în toate activitățile și-au manifestat dorința să revină la o altă tabără… De ce? Pentru că le-a plăcut, pentru că au câștigat experiență, pentru că au plecat cu acea împlinire că au ajutat pe cineva ca să facă ceva bun în viață.
  6. Cât despre mine, mulțumesc pentru dedicația muzicală deosebită, cântată de aceste adolescente de la Liceul de arte împreună cu Doamna profesor Maria Lupu, a cărei contribuție a fost foarte bine venită și de mare ajutor.

Nicu Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *