Categorii
SĂ POVESTIM DESPRE ROMÂNIA

Începe proiectul ”Să povestim despre România”

Asociația Raza Soarelui – Sunlight anunță cu bucurie că din data de 15 iunie 2017 a demarat un nou proiect sub denumirea  Să povestim despre ROMÂNIA. Proiectul se va desfășura în perioada 15 iunie – 30 septembrie 2017.

Proiectul  Să povestim despre ROMÂNIA are ca motto „Vrei să cunoști lucrurile? Privește-le de aproape!”. Trăim într-o lume în continuă mișcare și transformare cu o viteză care în ultimele decenii a crescut exponențial. Ritmul acesta este unul amețitor care poate foarte ușor să creeze confuzii și pierderea atât a identității proprii, cât și a celei naționale.

Noile generații de copii au pierdut acele momente din copilăria părinților și bunicilor lor când, iarnă fiind, vacanță fiind, timpul pentru povești despre vremurile trecute era suficient, iar bătrâni disponibili să le spună se găseau din belșug. O oră pe săptămână de istorie la școală este suficientă pentru a transmite informații, dar insuficientă pentru a crea sentimentul de apartenență la o anumită cultură și civilizație.

Prin acest proiect, echipa și-a propus ca scop creșterea accesului  copiilor din județul Tulcea la patrimoniul cultural românesc şi cultivarea sentimentului de respect pentru valorile naţionale, prin promovarea acestora în cadrul unor evenimente cultural-artistice.  

Asigurarea de șanse egale la educație culturală pentru 16 elevi din județul Tulcea și majoritari din Delta Dunării, prin participarea la culegerea de povești din istoria României, de punerea în valoare a unor monumente istorice din municipiul București și județele Prahova și Brașov, în vederea dezvoltării preocupărilor pentru păstrarea și promovarea patrimoniului cultural românesc.

Creșterea gradului de informare și conștientizare a populației școlare cu privire la patrimoniul cultural românesc prin realizarea unei expoziții cu 20 de lucrări la Centrul  Raza Soarelui – Sunlight, Murighiol si Tulcea,  realizate de cei 16 de elevi în urma explorării monumente istorice din municipiul București și județele Prahova și Brașov.

Proiectul Să povestim despre RONIA îi va ajuta și pe ceilalți 200 de elevi din Murighiol să cunoască o parte din valorile naționale în cadrul unui eveniment cultural prezentat prin metode non-formale de teatru de păpuși, dramatizare și interviuri filmate, de prezentarea poveștilor de România culese de cei 16 de elevi în calatoria prin Romania.

Proiectul Să povestim despre RONIA este co-finanțat de Consiliul Județean Tulcea și are drept partener Școala Gimnazială Murighiol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *