DOTAREA CENTRULUI DE ZI RAZA SOARELUI

OBIECTIVE:

1. Imbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale destinate copiilor aparţinând categoriilor defavorizate din Murighiol în vederea incluziunii sociale şi pentru contribuirea la creşterea calităţii vieţii persoanei.

2. Dotarea Centrului Social Raza Soarelui, unde se vor realiza activități extracurriculare adaptate diferitelor domenii, orientate spre nevoile a 31 copii, cu accent pe dobândirea de competențe cheie și 2 activități de informare și constientizare locală de promovare a multiculturalismului și combaterea discriminării

3. Combaterea discriminării şi promovarea accesului la serviciile necesare pentru a susţine integrarea socială şi pentru a preveni izolarea şi separarea de comunitate a copiilor defavorizati prin exersarea unor atitudini tolerante pentru 31 de copii prin înţelegerea relaţiei dintre valori şi diversitate, a inter-dependenţei dintre identitate etnică şi calitatea vieţii în cadrul a ateliere.

4. Creșterea gradului de informare și conștientizare prin promovarea virtuală/publicarea informațiilor atelierelor pe site-ul organizației și pe contul de Facebook al Asociației Raza Soarelui-Sunlight, prin minimum 3000 de accesări ale paginii de Facebook și site-ului.

ACTIVITĂȚI

A1. Modernizarea infrastructurii sociale (6 luni)

prin achiziții adecvate și mobilizarea resurselor materiale și administrative existente și ridicarea acestora la standarde europene. Ca principiu, toate resursele mobilizate si dezvoltate vor fi puse in slujba îmbunătățirii situației persoanelor.

Achiziția de echipamente urmărește crearea facilităților necesare derulării serviciilor către beneficiarii proiectului.

A2. Dezvoltarea de activități de informareși conștientizare locală de promovare a multi- culturalismului și combaterea discriminării. (10 luni) Se organizează 2 evenimente la Centrul de zi Raza Soarelui destinate promovării valorilor incluziunii sociale (importanta școlii, toleranța socială, impli- carea socială, responsabilitatea civică) și prevenirii precoce a riscului excluderii sociale prin comu- nicare în comunitateEvenimentele includ vizionarea unor imagini cu activități realizate în cadrul atelierelor, și clipuri video, dezbatere cu participanții urmată de un panel de discuții din care fac parte specialiști și persoane active în spațiul social al comunității.

A3. Elaborarea unui program de activități specifice centrate pe copil (6 luni)Se elaborează un program pentru ateliere de formare (participative).Educația non-formală este cea mai nouă abordare a învățării prin activități plăcute și motivante, educația și învățarea au o valoare adaptativă incontestabilă. Programul va stimula imaginația, creativitatea şi implicarea, având un caracter ludic, imagistic, practic, respectând modul natural de învățare a creierului, și va conține măsuri care vizează desegregarea școlară, sprijinul individuali- zat și contribuie la creșterea stimei de sine, gradu- lui de incluziune socială și educație interculturală. Instrumentele T.I.C. vor fi utilizate inclusiv pentru facilitarea accesului la servicii sociale în procesul planificării, furnizării și evaluării acestor servicii și după finalizarea investiției.

A3.1 Derularea a 12 Ateliere – 10 luni

Atelierele vor avea loc la Centrului de zi Raza Soarelui din Dunavățu de Jos, conceput ca un Centru de Dezvoltare Personală și prin sport și artă. Identificarea beneficiarilor direcți va fi realizată de Asociația Raza Soarelui în strânsă legătură cu parteneri atrași Școală Gimnazială din Murighiol.

Selectarea beneficiarilor se va face în funcție de domiciliul de pe raza Comunei Murighiol, capacita- tea de implicare în derularea acțiunilor, dorința de afirmare și motivația de a-şi pune în aplicare propriile decizii cu privire la viața comunității. Derularea activității pentru copii va fi coordonată de echipa Asociației pedagogii sociali, cadrele didactice, consilierul, ca alternative. Programul și implicarea specialiștilor va stimula imaginația, creativitatea având un caracter ludic, imagistic, practic. Activitățile dirijate din spațiul de joacă amenajat exterior va da un plus sănătății copiilor, având la dispoziție și o clădire spațioasă și dotată cu tot mobilierul și echipamentul necesar pentru serviciile sociale de zi.

A4. Managementul de proiect pentru obiectivul de investiții – 16 luniManagementul proiectului se va realiza pe toata perioada de implementare de către beneficiar și va consta în monitorizarea permanentă a modului de realizare a obiectivelor, astfel încât, în situația în care există întârzieri, acestea să fie semnalate din timp pentru a putea fi corectate, iar implementa- rea proiectului să se realizeze în termenele și graficele stabilite.

A5. Publicitatea proiectului – 16 luni

Pentru informarea, promovarea şi publicitatea proiectului, va fi creat un ansamblu comunicaţion- al care se va concentra pe măsuri ca: realizare de materiale de informare şi publicitate; de organiza- re ateliere de lucru; anunţuri de presă într-un coti- dian local; realizare pagina web/facebook pentru proiect.

Va crește gradul de informare și conștientizare prin promovarea virtuală publicarea informațiilor atelierelor pe site-ul organizației și pe contul de Facebook al Asociației Raza Soarelui-Sunlight, prin minimum 3000 de accesări ale paginii de Facebook și ale site-ului

FINANȚARE

Proiectul, în valoare de 47.634,71 Euro cu finanțare de la A. F. I. R. – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, se deruleaza pe perioada de 24 luni, începând cu data de 11.03.2020, localizat în Delta Dunarii, Județ Tulcea, Comuna Murighiol, în localitatea Dunavațu de Jos.

NOUTĂȚI: