Categorii
CENTRUL SUNLIGHT

Anul 2021 – Retrospectiva primelor 6 luni

Am început anul 2021 cu un semn mare de întrebare: se continuă școala online sau se va merge la școală în mod fizic? În luna Ianuarie 2021 școala a început online, dar Centrul de zi Sunlight a fost deschis pentru copiii care au participat la activități în mod fizic. Pentru copiii din cele 2 sate (Dunavățu de Sus și Dunavățu de Jos), prezența lor la Centrul Sunlight, a fost de un real folos. Am văzut copii care spun „ne-am săturat de stat numai în casă și de stat pe calculator online pentru școală”! Socializarea este benefică mai ales în această perioadă de iarnă când afară este frig și nu prea ai multe posibilități de recreere.

Programul a rămas același și, chiar dacă cei care ne ajutau foarte mult –  Mary Lou cu Mike  – au fot plecați în Canada pentru tratament și refacerea spatelui lui Mike, timp de 6 luni, în acestă perioadă au venit alți 3 voluntari ca să ajute: doamnele Mihaela, Cornelia și Elvira.

             Dumnezeu a purtat de grijă! A coperit nevoile noastre!

Dumnezeu să le dea sănătate acestor voluntare din BCB Betel TL care care au făcut un efort….și pe frig, ploaie, zăpadă… la 50 km, în fiecare săptămână.

Programul desfășurat a avut impact asupra celor care au venit, căci pe lângă cele 2 grupe de copii (grupa de 7-10 ani și grupa de 11-14 ani), au mai venit și 7-10 adolescenți și 4 mame, grupe cu care ne-am întâlnim separat.

Grupul de mame au socializat la o cafea/ceai cu Mihaela, discutând cum să relaționeze mai bine cu copiii sau cu cei din jurul lor, Evanghelia după Ioan oferind o bază foarte sănătoasă de plecare pentru abordarea unor  teme de viață a căror rezolvare o găsim în Scriptură. Au fost constante 4 mămici până la Paști, apoi au intervenit alte lucruri și acum ne întâlnim mult mai rar.

              Este important ca fiecare să găsească echilibrul în viață cu ajutorul lui Dumnezeu care nu ne dezamăgește niciodată!

Grupul de adolescenți, la o pizza și o ciocolată caldă sau un ceai, au pus foarte multe întrebări despre viață și la toate le-a răspuns Mihaela și Nicu, din experiența și perspectiva vieții de creștini, în lumina Scripturii.

Ne rugam lui Dumnezeu pentru acești adolescenți pentru care tentațiile sunt foarte puternice la vârsta aceasta, ca ei să trăiască frumos și curat, așa cum îi place lui Dumnezeu!

În rest, mulțumim lui Dumnezeu pentru că am avut căldură chiar și când a fost foarte frig și viscol! De asemenea, mulțumim lui Dumnezeu pentru cei care au contribuit cu bani la cumpărarea peleților, mulțumim lui Dumnezeu și pentru cei care au donat pentru mâncarea copiilor sau pentru electricitate etc.

Tot în această perioadă am mai avut timp să lucrăm și la un proiect care a demarat în luna Mai 2021, iar în cadrul acestuia, din luna August vom putea face multe vizite la domiciliu să ajutăm cel puțin 45 de persoane vârstnice. Tot prin acest proiect vom putea să interacționăm cu 45 de copiii care vor veni în tabără pentru 75 de Ateliere cu tematici educative și de dezvoltare de abilități. Dar despre acest proiect vom mai vorbi căci este pe o perioadă de 2 ani.

              Cu privire la Dotarea Centrului de zi pot să spun că am făcut progrese, am început să cumpărăm echipamentele, pupitrele pentru copii, dulapuri, tiroliana, cățărători, masa de ping pong…, dar ne confruntăm cu scumpiri și cu nevoia financiară de 3000 de euro ca să putem acoperi costurile suplimentare și transportul celor enumerate mai sus, transport nu este inclus în livrarea lor.

În privința problemelor financiare semnalate mai sus, invităm pe toți aceia care doresc să facă parte din soluția lui Dumnezeu să ni se alăture prin donații, distribuirea mesajului către potențiali donatori, prin rugăciune. Relații suplimentare vă oferim oricând la telefon 0744 918 110, e-mail sunlightcamp@gmail.com unde vă răspunde cu drag Nicu Dinu.

rap iun 21