Categorii
SĂ POVESTIM DESPRE ROMÂNIA II

Proiectul SĂ POVESTIM DESPRE ROMÂNIA II

Asociația Raza Soarelui – Sunlight anunță cu bucurie că din data de 1 august 2021 a demarat un nou proiect sub denumirea  SĂ POVESTIM DESPRE ROMÂNIA II. Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea, are drept partener Școala Gimnazială Murighiol și se va desfășura în perioada 1 august – 31 octombrie 2021.

Proiectul SĂ POVESTIM DESPRE ROMÂNIA II are ca mottoCultura nu înseamnă să citești mult, nici să știi multe; înseamnă să cunoști mult(Fernando Pessoa). Trăim într-o lume în continuă mișcare și transformare, cu o viteză care în ultimele decenii a crescut exponențial. Ritmul acesta este unul amețitor care poate foarte ușor să creeze confuzii și pierderea atât a identității proprii, cât și a celei naționale. Noile generații de copii au pierdut acele momente din copilăria părinților și bunicilor lor când, iarnă fiind, vacanță fiind, timpul pentru povești despre vremurile trecute era suficient, iar bătrâni disponibili să le spună se găseau din belșug. O oră pe săptămână de istorie la școală este suficientă pentru a transmite informații, dar insuficientă pentru a crea sentimentul de apartenență la o anumită cultură și civilizație.

Scop

Proiectul are ca scop  creșterea nivelului de informare și a gradului de educație, cultură și civilizație a unui număr de 16 elevi din județul Tulcea cu privire la valorile tradiției, istorie, științei și artei prin culegerea de povestiri din istoria națională și promovarea lor în mediul online pe pagina de Facebook a Asociației Raza Soarelui – Sunlight.

Obiective

  1. Asigurarea de șanse egale la educație culturală pentru 16 de elevi din județul Tulcea și majoritari din Delta Dunării, prin participarea la culegerea de povești din istoria României, de punere în valoare a unor monumente istorice din municipiul București și județele Prahova și Brașov, în vederea creșterii gradului de educație, cultură și civilizație.
  2. Creșterea gradului de informare și conștientizare a populației școlare cu privire la valorile tradiției, istoriei, științei și artei prin realizarea unei expoziții cu 20 de lucrări la Centrul  Raza Soarelui – Sunlight și Murighiol,  realizate de cei 16 de elevi în urma explorării monumentelor istorice din municipiul București și județele Prahova și Brașov.
  3. Cei 16 elevi tulceni, ajutați de echipa de voluntari a proiectului, vor promova valorile naționale prin metode non-formale de dramatizare și interviuri filmate conținând povestiri culese din istoria României care vor fi apoi publicate pe pagina de Facebook și pe site-ul Asociației Raza Soarelui – Sunlight unde sunt așteptați să ne urmărească toți aceia care sunt interesați de ceea ce facem.