Categorii
DOTAREA CENTRULUI DE ZI RAZA SOARELUI

De ce proiectul „Dotarea Centrului de zi Raza Soarelui”?

Asociația Raza Soarelui-Sunlight are un teren asfaltat pentru sport, în Dunavățu de Jos, făcut în 1994. Când l-am făcut arăta extraordinar de bine! Fiind singurul teren de sport deschis pentru comunitate, au venit ani de zile tinerii și copiii din localitățile Dunavățu de Jos, Dunavățu de Sus și Murighiol să joace fotbal, baschet sau volei. Terenul este funcțional și astăzi, deși este destul de degradat.

Acum câțiva ani, la o competiție sportivă, o fetiță de 8 ani a căzut destul de rău și și-a zdrelit bine ambii genunchi și o mână. Am luat-o și i-am acordat primul ajutor, iar în timp ce o pansam, cineva – un lider – a venit la mine și m-a întrebat:

„Domnu` Dinu, oare nu se poate îmbunătăți terenul cu covor de cauciuc să nu se mai  întâmple așa ceva??!?”

Am dus-o pe fetiță acasă, la părinți, le-am explicat ce s-a întâmplat, iar părinții au înțeles situația și nu s-au supărat. Am fost și a doua zi și am luat-o pe fetiță la Centru, era mai bine, putea să meargă, dar iî era frică să nu mai cadă, motiv pentru care a refuzat să se mai joace.

Chiar dacă timpul a trecut, întrebarea liderului îmi stăruia în minte și eu căutam o soluție. După ce am făcut un studiu al pieței și am văzut costul unei îmbunătățiri a terenului (în jur de 20 000 Euro)  cu o suprafață de TARTAN – un fel de cauciuc moale și cu aspect colorat – mi-am zis:

„Doamne, oare unde pot gasi acești bani????”

„Proiect European”, mi-a spus cineva.

Am auzit multe lucruri (și bune, și rele) despre proiectele europene, dar cel mai mult am auzit despre multele hârtii care trebuie făcute… Însă imaginea acelei fetițe căzute, cu răni la genunchi și la mână, m-a determinat să aplic pentru un astfel de proiect și Dumnezeu a făcut să-l câștigăm, ca să rezolvăm pe viitor problema traumelor la căzături pentru copiii care vor continua să vină și de aici în colo la Centrul Raza Soarelui.

Suntem în așteptarea aprobărilor ca să începem lucrările la teren așa că s-ar putea ca în vara viitoare terenul nostru să arate altfel! În plus, Parcul de frânghii va avea cățărătoare nouă și o tiroliană… Dar mai multe vă voi dezvălui în episodul următor…

sdr