Categorii
VREAU SĂ DEVIN INDEPENDENT

Experiențe din timpul campaniei de strângere de fonduri

Fondurile pentru tabăra ”Vreau să devin independent!” continuă să crească. Au ajuns la 51% în doar o săptămână de la startul campaniei. Dorim să vă împărtășim experiențele avute la finele acestei prime săptămâni.

Coordonatorul proiectului, Dl. Dinu Nicolae:

 ”Am aplicat inițial proiectul pentru a obține finanțare nerambursabilă, dar am primit răspuns negativ. Am făcut contestație și răspunsul a continuat să fie negativ. Cel mai simplu ar fi fost ca în acest an să nu mai organizăm această  tabără care a avut loc în fiecare an din ultimii 6. Dar cum poți să le explici  copiilor cu  dizabilități care așteaptă?  Și atunci L-am întrebat pe Dumnezeu: Doamne, de ce lucrurile  sunt așa de complicate  uneori? Răspunsul Lui este foarte clar în Scripturi: <<Încrede-te în Mine, Eu am resurse nelimitate! Pune-Mă la încercare și dă-Mi șansa să-i ajut pe acești copii!>>

Așa că vineri, 21 iulie, am început campania de strângere de fonduri pe site-ul Asociației Raza Soarelui – Sunlight și pe pagina de Facebook, am scris mail-uri, am dat telefoane și am vorbit cu oricine a dorit să ne asculte… Vineri seara, a trecut pe la Centrul Sunlight,  în vizită, o familie la care nici nu ne-am gândit și la plecare ne-au spus: <<Vrem să susținem 2 copii la acestă tabără>>. Apoi cineva din Slobozia m-a sunat și mi-a spus că și familia lor dorește să susțină 2 copii. Dar cea mai interesantă întâmplare a fost când în tabără a venit un grup de studenți să ajute la coloratul parcului de joacă pentru copii și cineva a făcut o pușculiță dintr-o cutie de pantofi și un anunț pentru cei care vor să ajute… Personal m-am gândit că pentru studenți cutia era foarte mare, dar la sfârșit liderul lor i-a chemat pe toți, a desfăcut cutia și a început să scoată bancnote de 100 lei și să-i numere. Când a ajuns la 300 lei mă gândeam că se va opri pe-aici… dar a continuat cu 400, 500, 600… și am zis suficient, că mai mult nu ar fi putut să dea acești studenții, oricât de binevoitori ar fi.  Când liderul lor a continuat să scoată bani din cutie, toți au rămas uimiți… suma finală s-a oprit la 1106 lei, după care a scuturat cutia și era într-adevăr goală. Bucuria dărniciei lor pentru copiii cu dizabilități, este de neuitat! Sunt mulțumitor lui Dumnezeu că ne arată cum dorește să îi ajute pe acești copii minunați și se folosește de oameni extraordinari în al căror piept bat inimi darnice, pline de compasiune!”

Campania Asociației Raza Soarelui – Sunlight a fost preluată și de ziarul Obiectiv.

http://www.obiectivtulcea.ro/proiect-propus-de-asociatia-raza-soarelui-sunlight-tabara-pentru-copiii-cu-dizabilitati/

Ulterior, articolul a fost preluat și de site-ul www.ziare.com : http://www.ziare.com/tulcea/stiri-actualitate/proiect-propus-de-asociatia-raza-soarelui-sunlight-tabara-pentru-copiii-cu-dizabilitati-6864337 .

Echipa de voluntari care se ocupă de acest proiect mulțumește celor care s-au implicat deja într-un fel sau altul și îi așteaptă cu drag pe toți cei ce doresc să se alăture demersului lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *